Hiking och bra friluftskläder

Hej på er i solen!

Nu känner man verkligen att våren är på väg och i helgen ska jag och en vän ut på årets första hiking. Till det behöver man ju bra friluftskläder, eller så motiverar jag att jag får köpa kläder. Jag har kanske en större garderob och mer kläder än vad jag egentligen behöver, men jag tycker att det är så roligt. Och eftersom jag gillar att göra så mycket olika saker så vill jag ju ha kläder och skor för alla tillfällen.

Till exempel älskar jag att gå ut och dansa och då vill jag ju ha fina och passande kläder för det. Men jag älskar också att vara ute i skog och mark så därför har också väldigt mycket friluftskläder. Men jag tycker det är viktigt att ha kläder som är bra anpassade för tillfället. Om man inte har en jacka och byxor som står emot vind och väta så kan det förstöra hela upplevelsen. Dessutom krävs det bra skor så man inte får skavsår eller blir blöt om fötterna.

Jag och min vän tycker båda om hiking och har varit iväg på vandringsresor både i Sverige och utomlands. Det finns så mycket vackert och man blir liksom så tacksam och ödmjuk när man till exempel står på ett fjäll och se utsikten. Naturens storhet och skönhet blir så påtaglig på en sådan tur tycker jag. Får man någon gång möjlighet att tågluffa och vandra i exempelvis Österrike så kan jag varmt rekommendera det. Men även svenska fjällen är magisk. Utmed Höga Kusten är så fint och även Åreskutan.

Till helgen blir det bara en dagsutflykt i och med att det fortfarande ganska kyligt, och så var det längesen som jag gick i mina vandringsskor och då är det bäst att gå en kortare tur till att börja med. Hoppas ni har något roligt och mysigt att se fram emot i helgen. Må så gott!